søndag 9. mars 2008

Meir tyleskap - no 30 m under havoverflata

Tylen gar i vatnet igjen og er no sertifisert for dykk til 30 m. I forige artikkel sag dykk at tylen helsa pa vare forfedre apekattane. Eg kjente umiddelbart slektskap med desse enkle men sympatiske skapningane. Korleis vil det da vere om eg gjekk enno nokre ledd tilbake og helsa pa amfibiedyra i havet? Tidlegare erfaringar med den jekla stingrayen skulle indikere at det ville bli eit alt for langt sprang, og at det ville blir meir baluba enn haleluja. Men det skulle vise seg at mr. Tyl og dei karibiske hysene er i ganske naer slekt. Kommunikasjonen foregar gjennom a utveksle bobler, noko som i grunn er ein undervurdert metode for sosialt samvaer. Passar fint for tylen.









7 kommentarer:

Silje Førland Erdal sa...

Landkrabbe goes sjøløve? For ein progresjon!
S

Anonym sa...

Halloen! Har vore inne og lese all tylskapen din:-) Ser ut som om du eigenteleg har det rett so trivleg der nede! Flink å skrive er du og. Men driv du rundt i einsemd? Eg trudde silje var saman med deg. Her går det i hard-core familieliv; skrik, skrål og bæsjebleier! Men da går grett!
Geirmund

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Hei.Alt du får med deg då!!Det er teikn til vår her:kusymra blomstrer og seljefløyta er klar!!

Anonym sa...

pika devilten!

At dette vart ei reise over kontinent hadde eg skjøna, men at du ogso skulle reise langs evoulsjonsaksen på dette viset er meir enn ein stakkar kunne fatte. Kva betre måte å gje kreasjonistane eit skot for baugen enn å syne tylen sin slektskap med alt frå fjellapar til amfibiar gjennom gjennom direkte samkvem og dialog?


Du er i sanning ein Heyerdahl i Darwin si lære!

Anonym sa...

Pika honen!

Blobb, blobb??? Sylvinj har sove dårleg denne påska. Ymse har surra rundt i skolten og teke i frå han nattesvevnen. Stakkars knikten. Kor e alle tylane? Da var no heise so glese med spit og tyleskap på Voninje dinna påska. Eg og Slørstaden sette no i alle høve nokre spor på Sandfjellet. Tradisjonen tru.
So da.
Hara mr Padi?

Mr. Tyl sa...

Har tenkt mykje pa Sylvinj i paska. Ma ha vore kaldt og einsamt a ligge der nede i utedassen utan ei einaste tylebaesj a varme seg pa. Det minste du og Slorstakken kunne ha gjort var no a legge ein liten varmekabel til han. Sidan det er paske og alt. Jesus og Sylvinj. Ikkje anna en liding for dei karane. Heile paska.