fredag 25. januar 2008

Chapulines i Oaxaca

Dei er glad i mat her borte og i Oaxaca synast det som om dei er ekstra gode til a koke. Eg tok sats og testa ut chapulines, som er torka, chilimarinerte grashopper. Knasa godt og smakte ikkje sa verst. Men ikkje det beste om du er bakfull.

Her fra marknaden kor dei fresar i hop alt du vil ha av mat. Hogt stoyniva og stor stahei.



Her ein liten demo pa korleis ein skal ete desse grashoppene - ta ein tortilla, legg oppi ei god hand grashopper og topp med guacamole og litt salsa. Veit ikkje kven den gubben er men han synast a vite kva han driv med.

3 kommentarer:

Silje Førland Erdal sa...

Ikkje tyle!
Då er det berre ormen i botn på Mescal-flaska som manglar. Suerte.

Anonym sa...

Jaudå. Spaghetti med falukorv e no heller ikkje so värst....

Anonym sa...

Onkelen: Hald kamera i ro, din tyl! Oldingen slit med fokuseringa!
Kos deg!